ZORGWONINGVERGELIJKER.NL

Mantelzorg is niet meer weg te denken in Nederland. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder en de bestaande zorgvoorzieningen worden snel minder.
Dit betekend dat zorg steeds vaker zelf geregeld en geboden moet worden. Hoewel de meeste mantelzorgers het vanzelfsprekend vinden om voor hun naaste familieleden of vrienden te zorgen blijkt dit in de praktijk vaak praktische problemen op te leveren. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan, is het moeilijk om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten.

Dan kan een mantelzorgwoning in de tuin, op het erf of als aanbouw een
ideale oplossing zijn.
Dit kan in buitengebieden maar ook vaak in de bebouwde kern, soms zelfs naast een zorgcomplex of in een stadstuin van een woningbouwvereniging.

De zorgwoning heeft als doel om de zorgbehoevende en de mantelzorger dicht bij elkaar te laten wonen, het liefst in de eigen vertrouwde omgeving. Zo is het gemakkelijk en prettig om zorg te geven en te ontvangen en is er vaak sprake van een stuk -extra- sociale omgang wat vereenzaming voorkomt terwijl toch de mantelzorger en de persoon die zorg nodig heeft zijn of haar privacy behouden.

Omdat de zorg nu dichtbij kan worden gegeven, scheelt dit reistijd en kosten. Tevens verhoogt de nabijheid van de mantelzorger, het gevoel van veiligheid bij de oudere, zieke of gehandicapte naaste.


Zoekt u een zorgwoning voor uzelf, uw ouder of familielid, maar ziet u door de bomen het bos niet meer?
Of wilt u anticiperen met een goed aangepaste zorgwoning inspelend op eventuele toekomstige behoeften en een afname in mobiliteit?

ZorgwoningVergelijker.nl
adviseert, begeleid en ontzorgt u graag in het hele traject van ontwerp, realisatie tot zelfs de inrichting.
En wanneer de zorgwoning niet meer nodig is kan ZorgwoningVergelijker.nl bemiddelen bij eventuele doorverkoop van de woning.

Aanbieding
Vrijblijvend kennismakingsgesprek, indien gewenst op de locatie waar de woning komt te staan.

ZorgwoningVergelijker.nl
Website:
https://zorgwoningvergelijker.nl
Volg ZorgwoningVergelijker.nl ook op Facebook.