BOUWEN MET IQ

Wanneer u afhankelijk bent of wordt van mantelzorg kan het een overweging waard zijn om een mantelzorgwoning of zorgunit te laten plaatsen. Een zorgunit wordt meestal aan een bestaande woning middels een uitbouw gerealiseerd en een mantelzorgwoning als losse woning op het erf of in de tuin van de persoon die zorg nodig heeft of zorg verleent. De bouw is in de meeste gevallen vergunningenvrij.

Vaak is een snelle realisatie gewenst. Dan is prefab houtskeletbouw ideaal omdat de elementen in de werkplaats worden gemaakt en de bouw niet weersafhankelijk is. De losse elementen worden daarna, in korte tijd, op de bouwplaats gemonteerd.

Een andere methode is het systeem het 'TakeAwayHouse'. Zoals de naam al zegt is het mogelijk om een woning 'mee te kunnen nemen' en te her-plaatsen. De woning is opgebouwd uit eenvoudig transporteerbare hout-skeletbouw modules die eventueel koppelbaar zijn. Met deze efficiënte 
bouwwijze kunnen betaalbare, instapklare, levensloopbestendige of mantelzorgwoningen worden gerealiseerd.

Houtskeletbouw heeft weinig massa, waardoor in de zomer de warmte niet in de constructie van uw woning wordt vastgehouden. Dat betekent dat uw huis sneller afkoelt en een prettiger leefklimaat biedt. Andersom doordat er minder massa aanwezig is die warmte uit een ruimte kan onttrekken, warmt een houtskeletbouw woning sneller op zodat het, als u in de winter thuiskomst, in no-time heerlijk behaaglijk is in huis. Minder energiekosten en toch een aangenamer leefklimaat.

Bouwen met hout is ook een circulaire bouwmethode. Er worden veel minder grondstoffen verbruikt en in plaats van materialen na gebruik weg te gooien, wordt ingezet op het hergebruik ervan. En omdat prefab houtskeletbouw zo’n snelle bouwmethode is, is uw woning ook snel wind- en waterdicht, wat beter is voor de kwaliteit en duurzaamheid van uw bouwmateriaal. Op die manier wordt minder energie verbruikt en de CO2-uitstoot verlaagt. Duurzaam dus!


Aanbieding
Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden die Bouwen met IQ u kan bieden of wilt u een afspraak maken voor een
gratis en vrijblijvend adviesgesprek? Klik dan op onderstaande button.


Contact
Bouwen met IQ V.O.F.
Vrijkenstraat 14
6088 PA Roggel (L)

Telefoon: 0475-498400
E-mail:
werkvoorbereiding@bouwenmetiq.nl
Website:
www.bouwenmetiq.nl
Volg Bouwen met IQ ook op
Facebook.