HERBERG OER'T HOUT

Op een unieke plek in het hart van Friesland vind u Herberg Oer ’t Hout. Gelegen midden in het centrum van het
pittoreske watersportdorp Grou, met aan de ene zijde een levendig dorpsplein, en aan de andere zijde een zonnig terras aan het water.
Al sinds 1955 komen gasten graag naar Grou voor een verblijf in Herberg Oer ’t Hout.

De circa
50 kamers, variërend van éénpersoonskamers tot achtpersoonskamers, zijn eenvoudig ingericht en voorzien van comfortabele bedden, een eigen badkamer met douche en toilet. Toiletspullen neemt u zelf mee. Handdoeken kun u huren of zelf meenemen. Veel van de kamers hebben een prachtig uitzicht op het water of op het levendige dorpsplein. 

Het
restaurant biedt een mooie en gevarieerde keuken waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met verse, eerlijke en duurzame Friese streekproducten en dat proeft u!
Aan het einde van de dag kunt aan de gezellige bar of bij de open haard de belevenissen van de dag met elkaar delen en op koudere en stormachtige dagen kunt u zich lekker opwarmen in één van de riante fauteuils om het haardvuur.

Oer ’t Hout ligt aan het dorpsplein van Grou. Op loopafstand (slechts enkele tientallen meters) vind u gezellige eetgelegenheden, winkeltjes en bezienswaardigheden.
De naam Oer ’t Hout komt nog van de oude herberg. Om hier te komen moest men over een klein houten bruggetje lopen. In Grou werd dit ’t Hout genoemd. Het bruggetje is er inmiddels niet meer maar de naam is altijd blijven bestaan.

Herberg Oer ’t Hout is niet alleen een ideale accommodatie voor gezinnen, groepen, wandelaars en fietsers die er op uit trekken om Nationaal Park De Alde Feanen te ontdekken maar ook voor liefhebbers van watersport. Ontdek het uitgestrekte natuurgebied vanaf het water en wie weet komt u de otter nog tegen, of hoort u de lokroep van een roerdomp! Voor de actieve watersporter zijn er direct vanuit de herberg tal van mogelijkheden. Omdat de vele meren en plassen met elkaar zijn verbonden door kleine slootjes en vaarten kunt u fantastische tochten maken langs de mooiste plekjes van -waterrijk- Friesland.

Het team van Herberg Oer ’t Hout heet u daarom graag van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie en een sfeer impressie.