HOTEL HUIS VAN BEWARIN ALMELO

 

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Dan kunt u dat nu op een bijzondere en onschuldige manier ervaren want in 2004 werd het Huis van Bewaring in Almelo officieel een hotel. Wel zijn originele details bewaard gebleven. Een 'echte' gevangenis zoals u die kent uit talrijke films en tv-series, met een karakteristieke trap en meerdere verdiepingen waarlangs galerijen lopen. Met een beetje fantasie ziet u de gevangenen hier nog bijna over de balustrades geleund staan... 

 

Een uniek hotel met zowel romantische als prachtige design kamers. Iedere kamer is anders dus laat u verassen door het grote aanbod. In dit hotel kunt u logeren in een ambiance die u nergens anders vindt. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum van Almelo, met onder meer een theater, bioscoop en ontelbare gezellige restaurants en cafeetjes.

In het cellenblok zijn de oorspronkelijke cellen samengevoegd tot 6 comfortabele en compleet ingerichte kamers (2 cellen groot) en 3 royale suites (3 cellen groot). De suites bieden naast extra ruimte ook meer comfort, bijvoorbeeld in de vorm van een ligbad of dubbele wastafel. 
Ook de portier- en cipiers kamers zijn verbouwd en ingericht als gezellige comfortabele kamers met elk een eigen sfeer. 

In de vroegere verhoorkamer is nu een prachtige koffie corner gesitueerd waar zowel gasten als nieuwsgierigen een kopje koffie kunnen drinken. Vroeger diende deze ruimte als verhoorkamer voor gevangenen en verzetsstrijders uit de oorlog.

De eetzaal is ondergebracht in het onderste gedeelte van wat vroeger de gevangeniskapel was. Sommige details, zoals glas-in-loodramen, herinneren nog aan deze voormalige functie. In deze fraai ingerichte ruimte wordt elke ochtend het uitgebreide ontbijt geserveerd. Bovendien kunt u er de hele dag plaatsnemen op een luie loungebank, bijvoorbeeld om even wat tv te kijken of een boek te lezen. Er is ook een pantry waar u terecht kunt voor een kopje koffie of thee of fris.


In het hotel zelf kunt u gebruik maken van gratis WiFi, dus ook de buitenwereld blijft binnen bereik.

De omgeving van Almelo biedt volop mogelijkheden voor een kort af langer verblijf.

Aanbieding
Klik voor eventuele beschikbare arrangementen op onderstaande button.

 

Contact
Huis van Bewaring Hotel
Marktstraat 7
7607 HC Almelo 


Telefoon: 0546-852206

E-mail: info@huisvanbewaring.nu
Website:
www.huisvanbewaring.nuSfeer impressie hotel.