B&B DE OUDE PASTORIE GARNWERD


De oude Pastorie staat in het wierdedorp (terpdorp) Granwerd gelegen aan het Reitdiep. Het prachtig gerestaureerde pand aan de voet van de 12e-eeuwse kerk werd in 1884 gebouwd in traditioneel Groningse stijl. Op de etage van de Pastorie bevinden zich drie eenvoudige maar smaakvol en comfortabel ingerichte gastenkamers, een gedeelde badkamer en een zitkamertje welke overwegend in de jaren 50 stijl is ingericht. Op alle kamers zijn koffie en thee faciliteiten aanwezig. Het huis wordt omringd door een grote tuin met appelhof en veel stinzenplanten in het voorjaar. De tuin is een oase van rust aan de rand van de terp waarop het oude dorp is gebouwd. Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd in de eetkeuken of bij mooi weer in de appelhof.
Deze accommodatie leent zich goed voor een kleine vrienden- en/of familiegroep van vier tot zeven personen. Gratis WiFi is beschikbaar

Daarnaast kan u ook in de sfeervolle Consistorie terecht. Dit vrijstaande kerkenraadsgebouwtje is met veel zorg en met behoud van de sfeer verbouwd tot een comfortabel appartement voor 2 personen. De lichte en zonnige open ruimte is verdeeld over drie niveaus. Er is een halfopen slaapkamer, een badkamer met douche en vloerverwarming, een compleet ingerichte keuken en een ruime woonkamer die met een combinatie van modern en antiek sfeervol is ingericht. Het huisje is goed verwarmd middels cv. en voor de kille zomeravond is er ook nog een gaskachel. Tevens is er TV, radio en gratis WiFi aanwezig.
In de tuin zijn 3 terrassen, een voor de ochtendzon, een voor de middagzon, dus ook altijd een terras in de schaduw, en een overdekt terras.


Het dorpje Garnwerd heeft de status van beschermd dorpsgezicht. Er zijn veel karakteristieke elementen zoals de kleine, gerestaureerde arbeidershuisjes, het smalste straatje van Nederland, de fraaie molen en het alom bekende bruine café Hammingh, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over het Reitdiep. Niet voor niets vormde het dorp een geliefd studieobject voor De Ploeg schilders en ook nu nog wordt het graag op doek gezet. Het bij wandelaars bekende Pieterpad loopt ook door het dorp. De omgeving kenmerkt zich door rust, de vele vergezichten over landerijen die elk jaargetijde weer een andere aanblik bieden. Garnwerd en omgeving zijn dé ideale plek voor echte rustzoekers.

We heten u daarom graag welkom in de Oude Pastorie te Garnwerd.

Aanbieding

Wanneer u verblijft in de B&B krijgt een gratis lunchpakket. Verblijft u in de consistorie dan staan u gratis fietsen ter beschikking.

Contact
B&B De Oude Pastorie
Mevrouw Emmeke Schurink-Plas
Burg. Brouwersstraat 4
9893 PG Garnwerd

Telefoon 0594– 621400
E-mail:
schurinkgarnwerd@planet.nl
Website:
www.pastoriegarnwerd.nlSfeer impressie B&B.