B&B BOERDERIJ 't OSSENSCHOT

 

Wilt u er eens lekker tussen uit en genieten van uw welverdiende rust? Dan kunt u bij ons uitstekend terecht. Onze historische boerderij uit 1637 is zeer rustig gelegen in het mooie Westerwolde, aan de rand van Ter Apel. Op de boerderij (erve) mocht men vroeger volgens de erfpacht overeenkomst 14 ossen, 4 oude en 2 jonge paarden en 30 jonge dieren weiden achter het schot. Hier heeft de boerderij dan ook zijn naam aan te danken. Voor uw verblijf heeft u de keuze uit een zeer ruim appartement, een B&B studio, een blokhut of een pipowagen.


Het appartement is in feite een grote luxe vakantie woning geschikt tot 10 personen. Op de begane grond bevind zich een grote woonkamer met een open keuken welke is voorzien van een uitgebreid keukeninventaris. In de woonkamer staat een TV met DVD-speler. Op de bovenverdieping bevinden zich een luxe badkamer en 3 slaapkamers. Daarbij heeft het appartement een eigen terras in onze mooi aangelegde tuin.


Naast het appartement is in onze stal een comfortabele 2-persoons B&B studio gebouwd. Er staan 2 ruime 1-persoonbedden in wat een beetje lijkt
op een grote bedstee. De studio heeft een eigen toilet en douche. Een TV met ingebouwde DVD-speler is aanwezig. 's Morgens wordt een heerlijk ontbijt met een vers eitje van onze eigen kippen geserveerd. Bij mooi weer kunt u zelfs op uw eigen terras ontbijten met uitzicht op de mooie tuin. In de studio kunt u zelf een kopje thee of koffie zetten.


In de boomgaard bij de boerderij staat een mooie royale blokhut met veel ruimte er omheen. De blokhut is gezellig ingericht en geschikt voor vier personen. Er is een keukentje met koelkast en 2 elektrische kookpitten. Keuken inventaris is aanwezig. De blokhut heeft openslaande deuren met voor de blokhut een grote picknick tafel op het terras. Het toilet en de was- en douchegelegenheid bevinden zich in de boerderij.


Leuk, knus, en romantische overnachten voor 1-3 personen kunt u in de pipowagen. Deze is voorzien van één tweepersoons bed en een slaapbank voor één persoon. Tevens bestaat er de mogelijkheid om te koken. Alle keukengerei is aanwezig zoals een 2 pits gasstelletje, een koelkast, pannen, borden, bestek, e.d.

Roken in de overnachtingsaccommodaties is niet toegestaan.

 

De omgeving van Ter Apel is zeer geschikt voor wandel en fiets liefhebbers. Onze boerderij is namelijk gelegen langs het Noaberpad. Ook voor paardensport liefhebbers zijn er veel mogelijkheden. Onze boerderij ligt eveneens aan het ruiter- menpad ´sprong over het veen´. Het meenemen van uw eigen paard is mogelijk! Nieuw op onze boerderij zijn belted Galloway koeien. Het lijken wel lakenvelders maar ze zijn kleiner, hebben langer en wat krullend haar en blijven in de winter buiten. Wanneer u wilt bestaat ook de mogelijkheid om bij ons een fiets te huren of kan er tegen vergoeding een rit met paard en wagen worden gemaakt.

Aanbieding

Als extra welkom krijgt u van ons een lekker flesje wijn of een lekkere zelf gebakken appeltaart (indien aanwezig).


Contact 
B&B boerderij 't Ossenschot

Fam. van Schaik

't Schot 1  

9561 PG Ter Apel

 

Telefoon: 0599-637998 / 06-20115441

E-mail: info@ossenschot.nl
Website:
www.ossenschot.nl

Volg Bed and Breakfast boerderij 't Ossenschot in Ter Apel ook op Facebook.Sfeer impressie B&B en omgeving.