'GRAND HOTEL de "KROMME RAAKE"


Dit fraaie huisje met de geelwitte gevel zette het Groningse Eenrum op de wereldkaart. In Eenrum zijn drie cafés, een kaarsenmakerij en zelfs een mosterdmuseum, maar die genieten veruit niet de bekendheid van 'Grand Hotel de Kromme Raake, het kleinste hotel ter wereld'. Ooit stond 'Grand Hotel de Kromme Raake op de voorpagina van de South China Morning Post.

 

Het voormalig kruidenierswinkeltje werd verbouwd tot één-kamer-hotel en samen met twee kunstenaars ingericht in art deco-stijl en genoemd naar een ingedijkt zeearmpje dat door Eenrum stroomt.
Henk Vonhoff, de toenmalige commissaris van de koningin in Groningen, opende in 1989 plechtig het kleinste hotel ter wereld.
Bij de opening kreeg het hotel meteen twee vermeldingen in het Guinness Book of Records. Niet alleen als het kleinste hotel ter wereld maar bij de opening werd namelijk geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld.

Al vele beroemdheden hebben in het hotel overnacht. Bijna hadden Willem-Alexander en Máxima hier hun huwelijksnacht doorgebracht. Ze werden uitgenodigd, maar ze hadden helaas al elders geboekt. Hun leuke reactie hangt, samen met een foto, boven de stoof in de ontbijtkeuken.

In de 'foyer' van het hotel hangt achter de balie een roodgeschilderde kast met veertig hokjes. Negenendertig ervan zijn leeg, in het laatste hangt een sleutel aan een knoert van een koperen knop, van kamer 1.

Rechts van de receptie is de comfortabele zitkamer met art deco-meubels, een kacheltje en een mini-bar. Een dubbele deur komt uit op het belangrijkste van de suite: de kingsize bedstede. In deze romantische alkoof, met ingebouwde televisie, zijn de muren liefdesrood geschilderd. Twee lange nachthemden hangen klaar onder bijhorende slaapmutsen.

Achter de bedstede ligt de badkamer met marmeren wastafels en een riant twee-persoons bad. Na een weldadige nacht krijgen de gasten een heerlijk ontbijt geserveerd in het pittoreske ontbijtkeukentje.  

Grand Hotel de Kromme Raake ligt in het mooie dorp Eenrum, vlakbij het toeristische Pieterburen (Zeehondencrèche), het Nationaal park Lauwersmeer, de Waddenzee, Lauwersoog en de stad Groningen.

Een overnachting in 'Grand Hotel "De Kromme Raake" is een onvergetelijke ervaring.

Aanbieding
Diverse arrangementen. Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en boeking.

 


Contact
'Grand Hotel "De Kromme Raake"
p/a Molenstraat 5
9967 SL Eenrum

Telefoon: 0595-491600
E-mail:
info@hoteldekrommeraake.nl
Website:
www.hoteldekrommeraake
.nl


Foto impressie van 'Grand Hotel "De Kromme Raake" en de directe omgeving.