WEIDUMERHOUT

Op het mooie Friese platteland, niet ver van Leeuwarden, gelegen aan de Elfstedentocht-route
vindt u in een karakteristieke Friese kop-hals-romp boerderij uit 1867 het charme hotel en bijbehorend restaurant: WeidumerHout. Bij de renovatie is de agrarische geschiedenis van dit bijzondere gebouw waar mogelijk in ere gehouden. Gekozen is voor een sobere, functionele uitstraling met een zeer eigenzinnige en warme kwaliteit.

De standaard kamers (ca. 18 ) bevinden zich in het bijgebouw op de begane vloer en zijn voorzien van comfortabele bedden, douche, wastafel en toilet, haardroger, telefoon, radio, flatscreen TV, waterkoker, werkplek en twee Leolux Pallone fauteuils. Ook is er een een eigen zitje in de boomgaard. Van de ruime comfortabele de superior kamers (ca. 25-25 ) hebben een aantal een bad.
In het omliggende weiland staan een aantal prachtige duurzame en energiearme hotel-cubes als monumentale mastodonten te pronken. Elk biedt onderdak aan slechts één luxe hotelkamer met extreem veel privacy en uniek uitzicht via een enorme glaswand wat het buitengevoel in deze hotelroom-with-a-view garandeert. Voor de inrichting is gekozen voor bovengemiddelde kwaliteit, luxe en comfort zoals een king-size twee-persoons boxspringbed van AVEK, douche en wastafel, Geberit Aqua-Clean toilet, Nespresso koffiezetter, minibar, twee Corbusier fauteuils/Corbusier bank en buitenzitje met uitzicht over de weilanden of over het water.

's Morgens wordt er een ontbijtbuffet aangeboden met verse, seizoensgebonden producten.
De loungebar in een van de oude stallen biedt een warme sfeer voor een echt -Fries- biertje of een glas wijn. Dineren is mogelijk in het stijlvolle Michelin Bib Gourmand
restaurant. Er worden smakelijke gerechten aangeboden, bereid met streekproducten (reserveren is verplicht).

Wanneer het weer het toelaat, kunt u op het terras heerlijk genieten van de tuin en de boomgaard.
Er is gratis WiFi beschikbaar in het hoofdgebouw. Voor gasten is passantenhaventje met trailerhelling beschikbaar. Ook E-bike fiets verhuur is mogelijk. Toeristische informatie en een eventuele shuttleservice zijn aanwezig.

De centrale ligging in het hart van Friesland met uitgestrekte weilanden en bijzondere, eeuwenoude terpdorpjes is ideaal voor het maken van fiets- en wandeltochten. Of u bezoekt een van de elf -historische- steden. Na een lange dag kunt u op verzoek ontspannen in de eigen -Finse- sauna.

WeidumerHout, hard to find, easy to love.


Aanbieding
Diverse arrangementen. Klik hier voor meer informatie over de arrangementen.

Contact
WeidumerHout
Dekemawei 9
9024 BE Weidum - Friesland

Telefoon: 058-2519888
Fax: 058-2519826 
E-mail
welkom@weidumerhout.nl
Website:
www.weidumerhout.nl
Volg WeidumerHout ook op Facebook en Instagram.


Sfeer impressie hotel.