TEXELCAMPING LOODSMANDUIN

 

Texelcamping Loodsmansduin ligt in Nationaal Park Duinen van Texel, aan de minder toeristische kant van het eiland. De camping ligt naast het oude sfeervolle -loodsdorpje- Den Hoorn. Vanaf Den Hoorn lopen de mooiste (knooppunt)fietsroutes over het eiland. Dit gedeelte van het eiland is de ideale uitvalsbasis als u graag de rust en ruimte opzoekt.

 

Texelcamping Loodsmansduin is kamperen in Nationaal Park Duinen van Texel. Er zijn ruime kampeerplaatsen tussen de met heide begroeide duinen. U kampeert en/of verblijft in uw eigen kampeermiddel (tent, vouwwagen, caravan), een trekkershut of in een van de luxe chalets. Ook zijn er comfortabele en compleet ingerichte tenten, als u wilt zelfs met eigen badkamer! Tevens zijn er speciale plaatsen voor campers op de camping. De hele camping is voorzien van gratis WiFi.
Alle nodige voorzieningen die u op een moderne en comfortabele camping mag verwachten zijn natuurlijk aanwezig, zelfs een verwarmd openluchtzwembad (16-5 t/m 1-9).

Het centrum van Texelcamping Loodsmansduin is recentelijk grondig verbouwd. Het centrum past nu helemaal bij het Texelse landschap, er is
een heerlijk terras gerealiseerd en er zijn nu ook prachtige camperplaatsen ‘buiten de poort’!

In Restaurant Loodsmansduin kunt u broodjes
bestellen om de dag heerlijk te beginnen. U kunt hier ook terecht voor een kop koffie met iets lekkers, diverse lunchgerechten en natuurlijk rond borreltijd voor een lekker koud biertje of wijntje. ’s Avonds kunt u in het gezellige restaurant a la carte eten. Bestel bijvoorbeeld een heerlijk gerecht met verse vis!

 

In de 17e en 18e eeuw bevoeren de Nederlandse handelsvloten de wereldzeeën en ontstond ook in Den Hoorn een nieuwe bestaansbron; het beloodsen van schepen. In 1783 werden bij Texel nog 1805 schepen beloodst. De mooie geveltjes in het dorp herinneren aan de tijd dat loodsen en walvisvaarders dit hooggelegen dorp op de zuidpunt van Texel bevolkten. In dit sfeervolle plaatsje kunt u uw boodschappen doen en voortreffelijk uit eten gaan. Bijvoorbeeld bij het theaterrestaurant Klif 12 of het met een Michelinster bekroonde “Bij Jef”.


Via de paden door de duinen bent u lopend of met de fiets vanaf de camping zo op het strand. Hier kunt u natuurlijk lekker zonnen, wandelen en zandkastelen bouwen. Maar bij de kiosk van Paal 9 zijn ook stoere strandfietsen, surf- en supplanken te huur, voor als u het strand eens anders wilt beleven.

 

Comfortabel kamperen midden in de natuur, dat doet u op Texelcamping Loodsmansduin.
We verwelkomen u graag als gast!

Aanbieding
Diverse arrangementen. Klik op onderstaande button voor meer informatie, beschikbaarheid en boeking.

 

Contact
Texelcamping Loodsmansduin

Rommelpot 19
797 RN Den Hoorn

 

Telefoon:0222-390112

E-mail: reserveringen@krim.nl
Website:
www.texelcampings.nl
Volg Hotel Molenbos ook op Facebook en Twitter.


Sfeer impressie camping.