DE WILIGEN KAAS- EN IJSBOERDERIJ

De Willigen in Vreeland is een boerderij met 75 koeien waar op ambachtelijke wijze nog boerenkaas en ijs wordt geproduceerd. In het winkeltje worden de eigen gemaakte boerenkaas, boerderij-ijs en streekproducten verkocht.

Een heerlijke plek langs de Vecht om even uit te rusten van een mooie fietstocht, wandeltocht of vaartocht. Onder de mooie wilgenboom is een speciaal plekje om even bij te komen! In de winkel bent U van harte welkom voor een lekker kopje koffie met eventueel appeltaart, een boerderij-ijsje, een stukje kaas, een drank(je) of een ander steekproduct.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een rondleiding. Voor groepen vanaf 10 personen verzorgt Coby op haar kenmerkend enthousiaste wijze, rondleidingen over het bedrijf van ongeveer een half uur (dit kan op verzoek worden aangepast) in Nederlands, Engels, Frans en Duits. Hierbij wordt kort verteld hoe kaas nu eigenlijk wordt gemaakt, gaat zij in op de huidige ontwikkelingen in de landbouw en legt zij nog een en ander uit over de ligboxenstal en de kaasmakerij. 

Aansluitend kunt u de verschillende kazen proeven die op een plateau voor u zijn aangesneden, met een zuiveldrankje of een glaasje wijn en een boerderij-ijsje
Overigens kan dit arrangement in overleg met Coby naar uw wensen worden aangepast.
De rondleiding kan ook worden gegeven in combinatie met een lunch, welke bestaat uit 5 soorten brood, 9 soorten kaas, zelfgemaakte jam, komkommer en een boerderij-ijsje. Er wordt onbeperkt melk en karnemelk geschonken.

Het ijs wat verkocht wordt in de winkel, is gemaakt door Yolanda, zij maakt boerenroomijs en sorbetijs. Het roomijs wordt gemaakt van de verse melk dat eerst gepasteuriseerd wordt voordat het ijs in de ijsmachine gaat.

Het sorbetijs is op basis van puur fruit en water, in dit ijsje zit geen melk, het fruit wordt gekweekt door Rijk, hij zorgt ervoor dat de aardbeien, rabarber, frambozen, pruimen geplukt worden.

 

Voor een groep is er de mogelijkheid om een vaartocht over de Vecht te maken in combinatie met een bezoek aan De Willigen. Er zijn diverse rederijen die deze mogelijkheid bieden.
 

Tevens is het mogelijk voor een groep fietsen te huren om stuk(je) langs de mooie Vecht te fietsen gecombineerd met een bezoek aan de boerderij.

De Willigen Logies is ook
slapen en verblijven langs het water. Heerlijk genieten van en in een uniek stukje natuur, direct aan de rustieke rivier de Vecht met uitzicht over de weilanden.

Aanbieding
2e kopje koffie gratis op vertoon van LKGX voucher.!

Contact
de Willigen v.o.f.
Kaas-, ijs, en logiesboerderij
Nigtevechtseweg 186-188
3633 XX Vreeland


Telefoon: 0294-251668 / 06-51798045
E-mail:
info@dewilligenkaas.nl
Website: www.dewilligenlogies.nl/nl/kaas-ijs
Volg de Willigen Kaas-, ijs, en logiesboerderij ook op
Facebook.