SIMMERWILLE EERNEWOUDE

Midden in het Nationaal Park 'De Alde Feanen', aan de rand van het dorp Friese Eernewoude 
(Earnewâld), dichtbij water, ligt Camping Simmerwille.


Op de
camping kunt u sloepen (Maril 570), kleine motorboten en kano’s huren om het unieke natuurgebied van het Nationaal Park 'De Alde Feanen' te verkennen vanaf het water. Direct boeken kan via de website, telefonisch en ook bij de receptie.

'De Alde Feanen' is de Friese naam voor De Oude Venen. Eeuwenoud veen speelt de hoofdrol in de geschiedenis van dit schitterende gebied. Meren, petgaten, stripen, rietlanden, veenplassen, ruigten, struwelen, moerasbossen en uitgestrekte hooilanden. Een prachtig, tot natuur verworden cultuurlandschap met als pronkjuweel één van de grootste moerasgebieden in West-Europa van maar liefst 4.000 hectare.

Ooit werd het gebied betiteld als onland waar bewoners een armoedig bestaan leiden. In de loop der eeuwen is het onder invloed van de mens
herschapen tot een uniek landschap. Nationaal Park 'De Alde Feanen', in het hart van Friesland, heeft een grote verscheidenheid aan landschapstypen met een enorme rijkdom aan planten en dieren.

Het afwisselende natuurgebied geeft door de uitgestrektheid en de bijna vrije horizon een impressie van het Friese landschap uit vroeger tijden. Het gebied telt meer dan 100 soorten broedvogels en ruim 450 soorten planten.

Er is gelukkig ook genoeg ruimte voor de mens want mens en natuur gaan prima samen in 'De Alde Feanen'. Vooral varend, door de prachtig smalle slootjes van de ene plas naar de andere, is dit natuurgebied prachtig te verkennen. 'Kijken met andere ogen' kan overal, maar zeker vanuit de zeven vogelkijkhutten en uitkijktorens. Met een beetje geluk kunt u hier onder andere de zeearend, de visarend of het prachtige ijsvogeltje spotten.

Huur daarom een sloep, motorboot of kano en ervaar zelf hoe mooi en oorverdovend stil dit unieke gebied is. Een ervaring om nooite te vergeten!

Aanbieding
Klik op onderstaande button voor meer informatie, de
tarieven en het reserveren.


Contact
Camping Simmerwille
Smidspaed 2
9264 TK Earnewald

Telefoon: 0511-539390
E=mail:
info@simmerwille.nl
Website:
https://www.simmerwille.nl

Klik hier voor meer informatie en een sfeer impressie.