DOEZOO

Wanneer je denkt dat de natuur saai is dan ben je nog nooit in DoeZoo Leens geweest! Want in DoeZoo wordt de natuur een spannende belevenis. En zoals de naam al zegt draait het bij DoeZoo om doen!

 

Alle zintuigen komen in het park volop aan bod: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om de nek... Een stinkdier aaien... En natuurlijk een kikker kussen! Dat is wel even wat anders dan plaatjes aan de wand van een museum. Maar kijken mag natuurlijk ook.


DoeZoo is ook de wereld van kriebelbeestjes: de insecten. Misschien vind je sommige kriebelbeestjes even eng als interessant, maar het zijn eigenlijk allemaal hele nuttige en zelfs onmisbare beestjes. Insecten ruimen niet alleen de rommel op maar helpen ook de planten met het verspreiden van stuifmeel zodat er nieuwe plantjes kunnen groeien en ze dienen vaak als voedsel voor andere dieren zoals vogels en reptielen.

In DoeZoo kun je veel van deze dieren tegenkomen! DoeZoo vindt het belangrijk dat iedereen de natuur kan ontdekken of je nu jong bent of wat ouder. Je kan natuurlijk op eigen houtje DoeZoo ontdekken maar het wordt nog veel leuker en spannender als je een rondleiding bijwoont! Want tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over de dieren en mag je soms dieren en insecten vasthouden, aanraken of zelfs voeren.

En is het weer wat minder? DoeZoo is altijd leuk omdat er meer dan 900 m2 overdekt is. Dus bij regen of wind is het óók leuk bij DoeZoo. Even bijkomen van alle indrukken die je hebt opgedaan in DoeZoo? Dat kan in Herberg de Wierde.


Niet voor niets is Doezoo door de
ANWB verkozen tot het leukste uitje van Groningen.
Doezoo is ook een leuk voor groepen en als familie uitje.

Aanbieding
Gratis ansichtkaart per entreebewijs/ticket.


Contact
DoeZoo Insektenwereld
Wierde 17
9965 TA Leens

Telefoon: 0595-572659
E-mail:
info@doezoo.nl
Website: doezoo.nl
Volg DoeZoo ook op Facebook en Twitter.