HOTEL APPELSCHA


Aan de rand van het unieke Nationale Park 'het Drents Friese Wold' vindt u drie sterren Hotel Appelscha. Dit Nationale park, met zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en actieve stuifduingebieden (het Aekingerzand) nodigt uit om te wandelen en te fietsen.

Het hotel beschikt over 34 comfortabele rookvrije kamers, waarvan 6 éénpersoons (zonder meerkosten) welke standaard zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet, telefoon, faxmogelijkheden, televisie, radio, gratis WiFi en een kluisje.

In de warmere perioden is het vooral genieten van het zonnetje op het landelijk gelegen terras van het hotel. Maar ook in de lounge van het hotel of in de serre van het restaurant kunt u gezellig zitten. Geniet hier van uitstekende 4-gangendiners.

Voor wie een half-pension arrangement boekt wordt een vier gangen menu met keuze bij het hoofdgerecht tussen vis of vlees aangeboden. Wanneer u liever gebruik maakt van een verblijf op basis van logies/ontbijt dan is een bezoek aan tegenovergelegen restaurant Leafs zeker aan te bevelen..


Direct bij het hotel kunt u uw auto gratis parkeren en voor fietsers is er een afsluitbaar fietsenhok. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Hotel Appelscha ligt aan de toegangspoort van het Nationale Park 'het Drents Friese Wold', dat bestaat uit bos, heide en stuifzanden. Ieder jaar vindt eind mei de jaarlijkse internationale Drents Friese Woud wandelvierdaagse plaats. Voor fietsers ligt er een uitgebreid geasfalteerd fietsnetwerk klaar en voor mountainbikers zijn er aparte routes voorhanden. In het hotel zijn diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Voor de huur van fietsen kunt u terecht bij onze buurman Bike Totaal Kramer (0516-431607).

Hoewel Appelscha maar een klein dorpje is, valt er verrassend veel te beleven. Aan de Boerestreek, de recreatieboulevard, vinden vooral in het hoogseizoen tal van activiteiten plaats. Maar wel overdag, zodat de avond- en nachtrust gegarandeerd is. Net buiten Appelscha is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer gevestigd. Ook is er een heksenhoeve in Appelscha, waar u de kneepjes van het oude 'heksenvak' kunt leren. Op 1 september 2016 zal de nieuwe uitkijktoren gereed zijn,zodat u kunt genieten van de omgeving op een hoogte van 60 meter (ook per lift te beklimmen).

Appelscha beschikt ook over een nine-holes golfbaan,de Hildenberg.

In enkele naburige dorpjes zijn leuke musea te bezichtigen, zoals het Museum van Valse Kunsten in Vledder of het gevangenismuseum in Veenhuizen. Het dorp Fochteloo staat bekend om de bijzondere kraanvogels die daar nestelen in een uniek hoogveengebied.

Elk jaargetijde heeft er zijn charme. Kom het zelf ervaren!

Aanbieding
Een vier-daags verblijf op basis van half-pension (3 nachten)
voor de prijs van € 135,00 per persoon. Indien u in ons hotel verblijft kunt u gratis een bezoek brengen aan de plaatselijke midgetgolfbaan welke bekend is van de Europese kampioenschappen.

Contact
Hotel Appelscha
Boerestreek 2
8426 BP Appelscha

Telefoon: 0516-431593
E-mail:
info@hotelappelscha.nl
Website:
www.hotelappelscha.nl
Volg Hotel Appelscha ook op Facebook.


Sfeer impressie hotel en omgeving.