FAMILIEHOTEL "de OORSPRONG"
 

Verscholen op het landgoed "Vegelinbossen" op de overgang van de Friese Wouden, het uitgestrekte merengebied en het glooiende Gaasterland, ligt de voormalige stoeterij "de OORSPRONG".

Het karakteristieke gebouw ademt de sfeer van lang vervlogen dagen toen hier nog ruim 60 Friese paarden stonden. Nu is het in gebruik als hotel-restaurant en feest- en vergaderaccommodatie.
Dit alles in de stijl van toen, gecombineerd met het comfort van moderne voorzieningen van nu.

De hotelkamers bevinden zich in een aparte vleugel, rustig gelegen in het bos waar alle 16 tweepersoonskamers vrij uitzicht over hebben.
Acht tweepersoons kamers hebben een eigen serre met een zitje met prachtig zicht op het bos.
Alle kamers beschikken over comfortabele boxsprings, douche, toilet, TV, en gratis WiFi.
Zo ook de 16 eenpersoonskamers.

De ruime suite beschikt, naast comfortabele boxsprings, over een eigen zitkamer met flat screen TV en gratis Wi-Fi, gratis koffie/thee faciliteiten en in de eigen badkamer bevinden zich een douche, toilet, whirlpool en sauna.
Alle kamers zijn rookvrij. Honden zijn tegen kleine vergoeding en in overleg welkom in het hotel, tijdens de maaltijden moet hij of zij op de kamer passen.

Ontspannen en heerlijk genieten van goed eten in haar, dat is waar "de OORSPRONG" voor staat.
Het grand café ‘de STOETERIJ’ en terras bevinden zich aan de voorzijde van voormalige stoeterij met uitzicht over  weide en bosranden.
Er is een gevarieerde menukaart met wisselende seizoensgerechten waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van streek- en biologische producten, welke met passie en aandacht voor u worden bereid.
De grote stamtafel is een aangename plek voor een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje.
Natuurlijk kunt u hier ook genieten van een kop koffie/thee met eigengebakken lekkers. Passend binnen de filosofie zijn de koffie en thee biologisch en fairtrade. 

Door haar prachtige ligging in de bossen is "de OORSPRONG” een ideale plek om aan de dagelijkse drukte te ontsnappen en volop te genieten van rust en natuur. Gelegen op minder dan 5 km van de Friese meren en pittoreske stadjes biedt "de OORSPRONG" een goede uitvalsbasis voor dagtochtjes tijdens een kort of meerdaags verblijf.

 
Aanbieding
3-daags arrangement: 2 maal logies, 2 maal ontbijt en 2 maal driegangen dagmenu
á € 99,00 per persoon. Gebruik van 2-persoonsstandaardkamer en géén toeslag voor gebruik éénpersoonskamer! Exclusief € 1,00 p.n.p.p. toeristenbelasting. Gratis parkeren, wandel/fietskaarten en tips.
Elektrische fietsen zijn te huur.

 

Contact
"de OORSPRONG"  
Huisterheide 7  en
8521NC Sint Nicolaasga

Telefoon:0513-43.26.62
E-mail:
info@hoteldeoorsprong.nl
Website: www.hoteldeoorsprong.nl
Volg "de OORSPRONG" ook op
Facebook en Twitter.


Zie voor een sfeer impressie hieronder.