DE ABDIJ VAN DOKKUM

In het centrum van Dokkum staat het schitterende monumentale pand waarin vier sterren Hotel de Abdij van Dokkum met haar Restaurant de Refter is gevestigd. De gevelsteen aan het pand herinnert
nog aan de voormalige functie als wees- en armenhuis. Maar nu vindt u er 25 unieke en comfortabele kamers verdeeld over twee gebouwen en een restaurant met een prachtige wijnkelder. Opmerkelijk is het bouwdeel achter het voorhuis dat nog overblijfselen uit de kloostertijd bevat.


In het hoofdgebouw bevinden zich de standaard (comfort)kamers en luxe suites met de klassieke sfeer van de Abdij. In veel van de suites zijn de oude constructiebalken van het gebouw en haar hoge plafonds nog goed zichtbaar. Dit geeft een zeer bijzonder gevoel aan de kamer. Tevens zijn in de suites een kitchenette, voorzien van koffie en thee faciliteiten, een ruime zithoek en aparte (eet)tafel aanwezig. De badkamers zijn uitgerust met een bad. Een enkele kamer beschikt echter over een douche in plaats van een bad.


De in het naastgelegen gebouw bevinden zich 9 thema (comfort)kamers, welke zijn gethematiseerd naar de Friese elfsteden. Alle comfort kamers zijn voorzien van twee eenpersoons bedden, een zitje en een badkamer met douche en toilet.
Wanneer u van extra rust wilt genieten kunt u vragen naar een kamer in het souterrain.


's Morgens wordt een uitgebreid ontbijt geserveerd. Lunchen en dineren kunt u in het sfeervolle
restaurant. Natuurlijk kunt u ook lekker aan het raam gaan zitten met een kopje koffie en een stukje appelgebak, aan de stamtafel de krant lezend en een mooi glas wijn of u drinkt een speciaal biertje uit het uitgebreide assortiment aan de bar. 

In de unieke wijnkelder liggen veel heerlijke en bijzondere wijnen, ports en sherry’s.

 

Kom gerust een kijkje nemen en zoek uw favoriete wijn! En wilt u eens bijzonder dineren in de wijnkelder vraag dan gerust naar de mogelijkheden
Gratis WiFi en parkeergelegenheid zijn aanwezig.

Verder heeft het historische Dokkum volop te bieden een ook de directe omgeving, zoals het  Wereldcultuurerfgoed de Waddenzee welke zeker uitnodigen voor een langer verblijf. Ook kunt u kiezen voor een dagtrip naar de eilanden.

We heten u daarom graag van harte welkom.

Aanbieding
Culinair arrangement voor
€ 149,00 per persoon bestaande uit:

 

welkomstdrankje in de wijnkelder

2 overnachtingen

2 x  luxe ontbijtbuffet

1 x 3-gangen chateaubriandmenu

twee dagtickets naar Schiermonnikoog

 

Contact
Hotel de Abdij van Dokkum
Markt 30a
9101 LS Dokkum

Telefoon: 0519-220350
E-mail:
info@abdij.nl
Website: www.abdij.nl

Volg Hotel de Abdij van Dokkum ook op Facebook en Twitter.


Sfeer impressie hotel, restaurant en wijnkelder.