DE ABDIJ VAN DOKKUM

In het centrum van Dokkum staat het schitterende monumentale pand waarin vier sterren Hotel de Abdij van Dokkum met haar Restaurant de Refter is gevestigd. De gevelsteen aan het pand herinner
t nog aan de voormalige functie als wees- en armenhuis. Maar nu vindt u er 25 unieke en comfortabele kamers verdeeld over twee gebouwen en een restaurant met een prachtige wijnkelder. Opmerkelijk is het bouwdeel achter het voorhuis dat nog overblijfselen uit de kloostertijd bevat.

In het restaurant wordt gewerkt met respect, respect voor het dier, het product, de gasten en het vak. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van biologische, kwalitatief hoogwaardige en dagverse ingrediënten. Vlees van eerlijke boerderijen, vis die eerlijk gevangen is (het liefst nog aan de lijn) en veel “vergeten” groenten en kruiden uit ambachtelijke tuinen. Dit alles bij voorkeur uit eigen streek. In het restaurant zult u geen “plofkip” of “megastal” producten aantreffen.


Alles is puur natuur… (bio)logisch!


Met zicht op de markt zit u heerlijk in ons klassieke restaurant en geniet u van de moderne Franse keuken. Met veel plezier en passie bereidt de keukenbrigade de mooiste gerechten voor u. Zo geniet u van een fijn stukje vis, een verrassingsmenu, of de huis specialiteit de biologische Chateaubriand, geflambeerd aan tafel. Vraag ook gerust eens om iets buiten de kaart om klaar te maken.

Schuif aan in de Abdij van Dokkum en geniet!


Natuurlijk bet u ook welkom voor een met een kopje koffie en een stukje appelgebak lekker bij het raam zittend, aan de stamtafel de krant lezend en een mooi glas wijn of een speciaal biertje aan de bar. In onze hotelbar bestelt u het drankje van uw keuze uit het uitgebreide assortiment.

In de unieke wijnkelder liggen veel heerlijke en bijzondere wijnen, ports en sherry’s.

 

Kom gerust een kijkje nemen en zoek uw favoriete wijn! En wilt u dineren in deze wijnkelder? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Een wilt u een of meerdere dagen blijven dan nodigen de sfeervolle comfortabele kamers/suites van het
hotel daar zeker voor uit.

 

We heten u daarom graag van harte welkom.

Aanbieding

Een drie-gangen verrassingsdiner met een gratis fles bijpassende wijn voor € 35,00 (op basis van twee personen).


Contact
Hotel de Abdij van Dokkum
Markt 30a
9101 LS Dokkum

Telefoon: 0519-220350
E-mail:
info@abdij.nl
Website: www.abdij.nl
Volg Hotel de Abdij van Dokkum ook op Facebook en Twitter.