LANDGOED MARIAHOEVE

De Maria-Hoeve is een landgoed in privé bezit met een natuurkampeerterrein in het Drentse Papenvoort. Het landgoed heeft een oppervlakte van ongeveer 20 hectare is van oorsprong een bosbouwbedrijf en bestaat daarom uit een mooi, soortenrijk gemengd loof- en naaldhout bos.

Het aantal kampeerplaatsen is beperkt. De zeer ruime kampeerplaatsen zijn over het landgoed verspreid en afzonderlijk gelegen. Het landgoed is het gehele jaar geopend zodat u van alle seizoenen kunt genieten. Heerlijk terug naar de oorsprong van het kamperen, back-to-basic, in de natuur met volop rust en privacy.
De sfeervolle open plekken zijn geschikt voor zowel tenten als caravans. Er zijn speciale camper standplaatsen en open plekken voor groepskamperen.
De kampeerplaatsen zijn voorzien van aansluitpunten voor elektra, 6 ampère, en zijn er een aantal waterpunten in het bos. Bij ieder kampeerplaats is ook een voorziening voor 1 kampvuur.
Ons Landgoed beschikt over 2 toilet/douche gebouwen, waarvan 1 met wasmachines waar u gebruik van kan maken.

 

Wanneer u geen tent, caravan of camper bezit kunt u ook een -Pipo- wagen, een compleet ingerichte Tipi/Safaritent huren om het echte kampeer gevoel te ervaren. Er is voor elk wat wils.

Op het terrein is ook een prachtig meertje van glaciale oorsprong met een grootte van ruim 1,5 hectare waar door gasten -sportief- gevist mag worden.

Het landgoed ligt in midden op de Hondsrug, een geologisch unieke, door ijstijden gevormde heuvelrug die zich van Emmen tot de stad Groningen uitstrekt. De Hondsrug vormt, samen met een deel van het omringende gebied, het enige geopark van Nederland.
Het gebied bestaat uit naald- en loofbossen, vennetjes, weides, mooie esdorpen, beken, grafheuvels, stuifzanden, imposante beukenlanen, heiden en akkers en is bij uitstek geschikt voor de natuurliefhebber die van rust en ruimte houdt. Er is een uitgebreid netwerk van fiets-, ruiter- en wandelpaden.
 Zo ligt de Maria-Hoeve halverwege de wandelroute Rolde - Schoonoord van het Pieterpad. Daarom is de camping ook een ideale overnachtingplaats voor Pieterpad wandelaars.

Vlakbij het landgoed is restaurant De Paap waar u heerlijk kunt lunchen en dineren.

 

Aanbieding
Als komt kamperen dan krijgt u 10% korting op uw verblijf. Reserveringen per mail.

Contact
Landgoed Mariahoeve
Papenvoort 2
9447 TV Papenvoort


Telefoon: 06-53340010
E-mail:
info@mariahoeve-papenvoort.nl
Website: www.mariahoeve-papenvoort.nl


Sfeer impressie camping/landgoed.